Gå til hovedinnhold

Depositumskonto

Enkelt, raskt og billig

På Hybel er det både enkelt og raskt å opprette depositumskonto i Lea bank. Du kan opprette depositumskonto i forbindelse med opprettelse og signering av leiekontrakt, men du kan også bestille dette helt separat via denne siden.

Opprett depositumskonto

Depositumskonto opprettes i fire enkle steg

Utleier registrer info om leieforholdet
Leietaker signerer kontoavtale
Depositumskonto opprettes i Lea bank
Leietaker overfører depositum

Dersom du benytter Hybel Premium kan du også bestille depositumskonto i forbindelse med oppretting og signering av leiekontrakter.


Priser og rabatter

Opprettelse av depositumskonto via Hybel er ikke bare raskt og enkelt. Det er også langt billigere enn det de fleste banker tilbyr. I de fleste banker koster depositumskonto fra kr 500 og oppover.

Pris for opprettelse av depositumskonto kr 299,-
Rabattert pris for Hybel Premium kunder kr 199,-

Vanlige spørsmål om depositumskonto

Hva er fordelene med å opprette depositumskonto via Hybel?

Det er for det første svært enkelt å opprette depositumskontoen. Som utleier fyller du bare ut litt info om leieforholdet. Resten av prosessen håndteres av leietaker. I tillegg går prosessen svært raskt. Så snart leietaker har signert kontoavtalen med BankID, vil kontoen bli opprettet og leietaker vil motta betalingsinfo. Oppretting av konto via Hybel er også billigere enn det de fleste banker tilbyr.

Utleier må være en privatperson med norsk personnummer eller en næringsdrivende med norsk organisasjonsnummer. Leietaker må også ha norsk personnummer og ha tilgang til BankID for å kunne signere kontoavtalen.

Depositumskontoen avsluttes enkelt ved å fylle ut en digital utflyttingsprotokoll på Hybel. I utflyttingsprotokollen spesifiseres det hvordan depositumet skal fordeles mellom partene, og hvilke kontonumre det skal utbetales til. Så snart begge parter har signert utflyttingsprotokollen med BankID, overføres denne til Lea bank for automatisk utbetaling av depositum.

Du velger selv hvilken bank du vil motta leien i. Lea bank har ikke noe krav om at leie skal betales inn til en bankkonto i samme bank som depositumskontoen er i, slik som enkelte andre banker har.

Det er vanlig at en utleier krever et depositum før noen får flytte inn i boligen han leier ut. Et depositum er et bestemt pengebeløp som leietakeren setter inn på en bankkonto. Hverken leier eller utleier skal ha tilgang på dette beløpet. Målet er å sikre utleier mot økonomisk tap i leieforholdet. Det kan være at leien ikke blir betalt eller ødeleggelser på boligen. Utleier kan da kreve det økonomiske tapet dekket av depositumet.

Depositum er en sikkerhet for utleier. Det gjør at han kan leie ut en bolig uten å ta for stor risiko i tilfelle leien ikke skulle bli betalt eller noe blir ødelagt. Men det er også viktig for leietakeren at det er opprettet en depositumskonto på riktig måte. Det forhindrer at penger blir tatt derfra uten hans samtykke.

Depositumet skal ikke utbetales kontant til utleier eller settes inn på hans private konto. Det er faktisk ulovlig og kan være straffbart for utleieren. Beløpet som settes inn kan maksimalt tilsvare seks måneders leie. Tar banken et gebyr for å opprette depositumskontoen, er det utleier som skal dekke det. Leieren kan kreve å få utbetalt renter på depositumet når leieforholdet og kontoen avsluttes.


Depositumskonto leveres i samarbeid med Lea bank

Lea bank er en heldigital bank som ønsker å gjøre bankhverdagen enklere for sine kunder. Banken utvikler nye tjenester basert på moderne bankteknologi, og jobber sammen med partnere som Hybel for å kommersialisere banebrytende produkter og tjenester.