Ofte stilte spørsmål

Hybel.no er en ren formidlingstjeneste. Vårt formål er å knytte kontakt mellom utleier og leietaker, men vi har dessverre ingen ressurser som kan hjelpe deg med selve letingen. Dersom du er på jakt etter bolig, anbefaler vi at du oppretter en leietaker-profil. Deretter kan du søke etter ledige boliger, og kontakte utleier direkte via kontaktseksjonen i annonsen når du finner noe interessant. Søker du etter leietaker anbefaler vi at du oppretter en bolig-annonse og at du kontakter aktuelle leietakere, via deres leietaker-profil.

Det er GRATIS å annonsere på hybel.no. Annonsen din deaktiveres automatisk etter 30 dager, men du kan forlenge så mange ganger du måtte ønske. Hvis du ønsker det kan du betale for en prioritert annonse. Da vil annonsen din prioriteres i søkeresultatene foran annonser som ikke er prioriterte.

Annonsen din deaktiveres automatisk etter 30 dager, men du kan forlenge så mange ganger du måtte ønske.

Dersom du ikke ønsker flere kontakthenvendelser kan du deaktivere din bolig/leietaker-profil. Når annonsen er deaktivert vil den ikke lenger være synlig i annonsesøket. Boliger kan deaktiveres (settes som skjult) under Mine annonser i venstremenyen. Leietaker-profiler kan deaktiveres (settes som skjult) ved å gå inn på Leietaker-profil i toppmenyen. Annonsene deaktiveres automatisk etter 30 dager dersom de ikke fornyes.

Noen ganger kan det være forsinkelse i levering av SMS grunnet nettverksproblemer hos bruker eller leverandør av SMS-tjenesten. Dersom du ikke mottar SMS med verifiseringskode anbefaler vi at du venter noen timer og prøver igjen. Dersom du fremdeles ikke mottar SMS, vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet.

Dersom du leter etter bolig, kan du fritt opprette leietaker-profil uten å verifisere deg. Av sikkerhetshensyn krever vi imidlertid verifisering med norsk telefonnummer for å annonsere bolig til leie. Dersom du skal leie ut bolig og ikke besitter norsk telefonnummer, godtar vi i enkelte tilfeller annen form for verifisering. Vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet.

Dersom du mistenker svindel ber vi deg ta kontakt, slik at vi kan få stoppet eventuelle svindelannonser. Send oss gjerne en link til annonsen det gjelder og eventuell kommunikasjon du har hatt med annonsøren slik at det er lettere for oss å vurdere. Vi henviser også til vår artikkel Fem tips mot svindelforsøk Denne kan hjelpe deg til å vurdere hvorvidt det dreier seg om svindel eller ikke.

I henhold til våre brukervilkår krever vi at våre brukere retter seg etter norsk lov. Siden vi er en gratistjeneste har vi imidlertid begrensede ressurser til å gå inn i tvister mellom utleier og leietaker. Ofte er det ord mot ord, og vi ber om forståelse for at det er vanskelig for oss å ta stilling til dette. Vi henviser derfor våre brukere til Husleietvistutvalget og politiet dersom de mener at utleier/leietaker har brutt loven. Vi viser også til våre artikler med tips og råd til utleier og leietakere.

Kontaktskjema